Wykonanie

Robiłam już różne faszerowane
papryki, ale te czerwone w smaku są zdecydowanie najlepsze :) Z racji, że sezon mamy w pełni, nie pozostaje nic innego, jak tylko faszerować ;)SKŁADNIKI2 duże
czerwone papryki1 woreczek
ryżugarść
brokułów1 ząbek
czosnku2
jajka4 plastry
mozzarelli z bloku
pieprzsólsos
chilli1 łyżka posiekanego
koperku1 łyżka posiekanej
pietruszki1 łyżka
oleju rzepakowegoPRZEPIS
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Brokułu dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości, a następnie drobno kroimy.Na patelni podsmażamy posiekany
czosnek, dodajemy pokrojone
brokuły i mieszamy.Następnie wbijamy
jajka - zmniejszamy ogień - mieszamy wszystko razem, aż
jajko się zetnie i ściągamy patelnię z ognia.Dodajemy
ryż,
sól,
pieprz, sos
chilli i
pietruszkę - wszystko razem mieszamy.
Papryki kroimy wzdłuż na pół, wyciągamy gniazda nasienne i faszerujemy po same brzegi.Na każdej połówce układamy plaster
mozzarelli i układamy
papryki na blasze.Pieczemy w temperaturze 175 st. C, tak długo, aż
ser lekko się zarumieni.