Wykonanie
Dzisiaj przepis wydawałoby się banalny, a jednak dla mnie bardzo ważny. Wszystko to ze względu na moja 4 letnią córkę, którą bardzo trudno jest mi zachęcić do zjedzenia czegoś nowego.Zupka to jedno z pierwszych dań, które najczęściej było trafione. Pomimo wielu ugotowanych już litrów rosołu, który miał kilka swoich wersji, dopiero kilkanaście dni temu mogłam uznać nieskromnie, że
doszłam do perfekcji - czyli wg moich standardów
smakowych osiągnęłam 'produkt' zbliżony do ideału - niedzielnego rosołu mojej M amy !I nagle moje dziecko prosi o dokładkę, domaga się
marchewki w zupie, przedkładając ją nawet przed
makaron.. i w końcu wypija resztę, której nie może nabrać łyżką.Teraz muszę poszerzać to 'perfekcyjne' menu :)

SKŁADNIKI1,5 l
wody1 skrzydełko z
kurczakamały kawałek mostka jagnięcego (może być inny kawałek
jagnięciny lub
cielęciny)1
marchew1/2
cebuli1 ząbek
czosnkumały kawałek
selerałyżeczka ziarenek smaku lub
wegetypieprzmakaron dla dzieci (literkowy lub z postaciamy z bajek)PRZEPIS1. Wlewamy
wodę do garnka, wrzucamy
mięso i odpalamy ogień na piecu. Następnie obieramy warzywa i po chwili również wrzucamy je do
wody.2. Wszystko doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, tak żeby rosół 'pyrkał' delikatnie. Nie może się gotować, ponieważ
mięso nie odda wszystkich swoich smaków. Zoztawiamy naszą zupę na ogniu ok. 1 h.3. W trakcie gotowania dodajemy "ziarenka smaku".4. W osobnym garnuszku gotujemy
makaron w osolonej wodzie.5. Na koniec dodajemy do naszego rosołu trochę
pieprzu, ale pamiętajmy, żeby nie przesadzić, jeśli gotujemy dla naszych pociech.