Wykonanie
Mąka orkiszowa, biała doskonale sprawdza się w cieście na naleśniki. Do tego
serek kokosowy i mus ze świeżego
ananasa :)


Składniki :- 1 szklanka
mąki orkiszowej,- 1
jajko,- 3/4 szklanki
mleka,- 3/4 szklanki
wody,- 2 łyżki
oleju.Nadzienie :- 6 - 8 łyżek
wiórków kokosowych,- około 300 g
serka waniliowego,- 1/2 świeżego
ananasa,- 1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej.Wykonanie :Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 1/2 godziny. Po tym czasie jeżeli ciasto jest gęste dolać trochę płynu i smażyć cienkie naleśniki.Wiórki zmiksować w młynku lub blenderze na pastę i wymieszać z
serkiem.Obranego
ananasa zmiksować, przełożyć do garnka, zagotować i zagęścić
mąką ziemniaczaną. Mus można dosłodzić, ja nie dodałem
cukru, bo mój
ananas był wystarczająco słodki.Przygotowane naleśniki posmarować nadzieniem
kokosowym, dodać kleks musu i zrolować. Dodatkowo nakładać na talerz łychę musu
ananasowego.