Wykonanie
Porcja witamin i koloru na koniec jesieni, a może już początek zimy ?

Składniki:- 2
pomidory,- 1
żółta papryka,- kawałek białej części
pora,- opakowanie
mozzarelli w kulkach,- 1 mały
filet z kurczaka,-
sól,
pieprz,
papryka,
curry,
zioła prowansalskie.Sos:- 3 łyżki
soku z cytryny,- 1 łyżeczka ostrej
musztardy,- 1/2 łyżeczki
miodu,- 2 łyżki
oleju ( dałem z
suszonych pomidorów )-
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz.Wykonanie:Filet obsypać
przyprawami i usmażyć na patelni, pod przykrywką. Ostudzony pokroić na cząstki.
Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w ósemki, a
paprykę w wąskie paski.
Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, po czym przelać zimną
wodą.Składniki sałatki ułożyć na talerzu i dodać przeciętą na ćwiartki
mozzarellę. Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Sałatkę polać przed jedzeniem.