ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptapieprz mielony 1 szczyptaparmezan tarty 6 łyżek stołowychjajka 2 sztukmasło stopione 60 gramówmleko 150 mililitrówgroszek z puszki 50 gramówkukurydza z puszki 50 gramówszynka posiekana 90 gramówWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i pieprzem. Mikserem ubić jajka z masłem i mlekiem. stopniowo dodawać porcjami suche składniki, groszek, kukurydzę i szynkę. Wyrabiać tylko do połączenia się składników. Dodać parmezan i wymieszać. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: