Wykonanie
Te klopsy to smaczne, można powiedzieć, że również lekkie danie obiadowe.Zjedzone z
jogurtowym sosem czosnkowym smakowały wszystkim :)

Składniki:Klopsy:- 250 g
mięsa mielonego z
indyka,- 5 - 6 łyżek ugotowanej,
czerwonej soczewicy,- 1/2 strąka
papryki,- 1
jajko,- 1/2 łyżeczki mielonego
czosnku,- 3/4 - 1 łyżeczka
chilli,- 3 łyżki posiekanej
natki pietruszki,- 2 - 3 łyżki
bułki tartej,-
olej do smażenia.Sos:- gęsty
jogurt naturalny,-
koperek,-
sól,
czosnek.Wykonanie:

Mięso wymieszać z ugotowaną
soczewicą,
jajkiem,
przyprawami, pokrojoną w kostkę
papryką i
natką. Do masy dodać 1- 2 łyżki
bułki tartej, wyrobić i uformować klopsy. Delikatnie obtoczyć w pozostałej
bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym
oleju.
Jogurt wymieszać z
koperkiem, dodać do smaku
sól i
czosnek.Smacznego.