ßßß

Składniki:2 małe cebulki drobno posiekane1 łyżka masła3 ząbki czosnku100g świeżego szpinaku250g śmietanki kokosowej lub kremówki jak macie:)100ml białego wina300ml przegotowanej wodyszczypta gałki muszkatołowejliść laurowysól, pieprz do smakuDodatkowo:4 jajka ugotowane na twardo.W nieprzywierającym garnku roztapiamy masło i podsmażamy cebulkę, aż będzie przezroczysta. Dodajemy zgnieciony czosnek i krótką chwilę smażymy.Dodajemy białe wino i dusimy, aż płyn się zredukuje. Następnie podlewamy wodą, dodajemy przyprawy, sól, szpinak i mleko kokosowe.Zupę doprowadzamy do wrzenia a następnie miksujemy na gładką konsystencję.Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i podajemy w miseczkach z kawałkami jajek.Smacznego...