ßßß Cookit - przepis na Pasztet z cukini

Pasztet z cukini

nazwa

Wykonanie

Czy pasztet musi być zawsze z mięsa? Pewnie, że nie. W lato macie często ochotę na coś lżejszego. Mamy dziś dla Was pasztet z cukinii, przygotowany przez mamę - tak, mamę : ) - niezaprzeczalny faworyt T., miękki i zdecydowany w smaku. Świetnie smakuje w towarzystwa świeżego lub suszonego pomidora czy odrobiny koperku!
***
Zucchini Pate
Does pate should be always made of meat ? Of course not . In summer you often want to eat something lighter . Today we have for you zucchini pie,prepared by my mother - yes,my mom :)- an undeniable favorite of T., soft and distinguishable in flavor. Tastes great along with fresh or dried tomato and a bit of dill !
czas przygotowania: 90 minut
Czego potrzebujesz na dwie, małe foremki?
1-2 duże cukinie, obrane i starte na tarce o grubych oczkach (gniazda nasienne usuwamy)
3-4 jajka
1 1/2 szkl bułki tartej
1/2 szkl oliwy
3 cebule, pokrojona w drobną kostkę
3 ząbki czosnku, zmiażdżone
świeże zioła - koperek, pietruszka, poszatkowane drobno
sól i pieprz
Co teraz?
1. Wymieszać startą cukinię, cebulę, jajka, bułkę tartą, zioła, oliwę, czosnek, sól i pieprz.
2. Przełożyć do formy wyłożonej folią aluminiową.
3. Piec 70 minut w temp. 180 C
***
Zucchini Pate
preparation time: 90 minutes
What do you need for two small tins ?
1-2 large zucchini, peeled and grated(cores removed)
3-4 eggs
1 1/ 2 cup bread crumbs
1/2 glass of olive oil
3 onions,cut into small cubes
3 cloves of garlic,crushed
fresh herbs - dill, parsley,finely chopped
salt and pepper
What now?
1 Mix the grated zucchini,onion, egg,bread crumbs, herbs, olive oil,garlic, salt and pepper .
2 Put it into a mold lined with aluminum foil.
3 Bake 70 minutes at 180 C
Źródło:http://alkitchen.blogspot.com/2013/06/pasztet-z-cukini.html