ßßß
 
            
         Czy pasztet musi być zawsze z mięsa? Pewnie, że nie. W lato macie często ochotę na coś lżejszego. Mamy dziś dla Was pasztet z cukinii, przygotowany przez mamę - tak, mamę : ) - niezaprzeczalny faworyt T., miękki i zdecydowany w smaku. Świetnie smakuje w towarzystwa świeżego lub suszonego pomidora czy odrobiny koperku!***Zucchini PateDoes pate should be always made of meat ? Of course not . In summer you often want to eat something lighter . Today we have for you zucchini pie,prepared by my mother - yes,my mom :)- an undeniable favorite of T., soft and distinguishable in flavor. Tastes great along with fresh or dried tomato and a bit of dill !
Czy pasztet musi być zawsze z mięsa? Pewnie, że nie. W lato macie często ochotę na coś lżejszego. Mamy dziś dla Was pasztet z cukinii, przygotowany przez mamę - tak, mamę : ) - niezaprzeczalny faworyt T., miękki i zdecydowany w smaku. Świetnie smakuje w towarzystwa świeżego lub suszonego pomidora czy odrobiny koperku!***Zucchini PateDoes pate should be always made of meat ? Of course not . In summer you often want to eat something lighter . Today we have for you zucchini pie,prepared by my mother - yes,my mom :)- an undeniable favorite of T., soft and distinguishable in flavor. Tastes great along with fresh or dried tomato and a bit of dill ! czas przygotowania: 90 minutCzego potrzebujesz na dwie, małe foremki?1-2 duże cukinie, obrane i starte na tarce o grubych oczkach (gniazda nasienne usuwamy)3-4 jajka1 1/2 szkl bułki tartej1/2 szkl oliwy3 cebule, pokrojona w drobną kostkę3 ząbki czosnku, zmiażdżoneświeże zioła - koperek, pietruszka, poszatkowane drobnosól i pieprzCo teraz?1. Wymieszać startą cukinię, cebulę, jajka, bułkę tartą, zioła, oliwę, czosnek, sól i pieprz.2. Przełożyć do formy wyłożonej folią aluminiową.3. Piec 70 minut w temp. 180 C***Zucchini Patepreparation time: 90 minutesWhat do you need for two small tins ?1-2 large zucchini, peeled and grated(cores removed)3-4 eggs1 1/ 2 cup bread crumbs1/2 glass of olive oil3 onions,cut into small cubes3 cloves of garlic,crushedfresh herbs - dill, parsley,finely choppedsalt and pepperWhat now?1 Mix the grated zucchini,onion, egg,bread crumbs, herbs, olive oil,garlic, salt and pepper .2 Put it into a mold lined with aluminum foil.3 Bake 70 minutes at 180 C
czas przygotowania: 90 minutCzego potrzebujesz na dwie, małe foremki?1-2 duże cukinie, obrane i starte na tarce o grubych oczkach (gniazda nasienne usuwamy)3-4 jajka1 1/2 szkl bułki tartej1/2 szkl oliwy3 cebule, pokrojona w drobną kostkę3 ząbki czosnku, zmiażdżoneświeże zioła - koperek, pietruszka, poszatkowane drobnosól i pieprzCo teraz?1. Wymieszać startą cukinię, cebulę, jajka, bułkę tartą, zioła, oliwę, czosnek, sól i pieprz.2. Przełożyć do formy wyłożonej folią aluminiową.3. Piec 70 minut w temp. 180 C***Zucchini Patepreparation time: 90 minutesWhat do you need for two small tins ?1-2 large zucchini, peeled and grated(cores removed)3-4 eggs1 1/ 2 cup bread crumbs1/2 glass of olive oil3 onions,cut into small cubes3 cloves of garlic,crushedfresh herbs - dill, parsley,finely choppedsalt and pepperWhat now?1 Mix the grated zucchini,onion, egg,bread crumbs, herbs, olive oil,garlic, salt and pepper .2 Put it into a mold lined with aluminum foil.3 Bake 70 minutes at 180 C