ßßß
Składniki:Ciasto biszkoptowe:3 jajka,szklanka cukru,4 łyżki wody,100g mąki tortowej,100g mąki ziemniaczanej,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Masa truskawkowa:3 szklanki truskawek,2 łyżeczki cukru pudru,5 łyżek dżemu truskawkowego,1 opakowanie galaretki truskawkowej lub malinowej.Zaczynamy od upieczenia spodu ciasta. Przepis na biszkopt jest najprostszym z możliwych. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na pianę. Mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy do żółtek. Ubitą pianę z białek przekładamy do ciasta. Biszkopt pieczemy w temp. 180 st. C, około 35 minut.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy, czekając aż wystygnie. Z truskawek przygotowujemy mus: miksujemy owoce i dodajemy cukier puder. Zimną galaretkę łączymy z musem truskawkowym. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopt uprzednio posmarowany dżemem. Ciasto schładzamy przez godzinę, po upływie tego czasu możemy delektować się jego smakiem.Smacznego!