Wykonanie
3
jajka,szklanka
cukru,4 łyżki
wody,100g
mąki tortowej,100g
mąki ziemniaczanej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Krem
kokosowy:500g
serka mascarpone,1 mała puszka
mleczka kokosowego,2-3 łyżki
cukru pudru,1
laska wanilii,0,5 szklanki
wiórków kokosowych,0,5 tabliczki
białej czekolady.Zaczynamy od upieczenia
spodu ciasta. Przepis na
biszkopt jest najprostszym z możliwych.
Żółtka ucieramy z
cukrem i
wodą na pianę. Mieszamy obie
mąki z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do
żółtek. Ubitą pianę z
białek przekładamy do ciasta.
Biszkopt pieczemy w temp. 180 st. C, około 35 minut.Podczas gdy
biszkopt stygnie, możemy przyrządzić krem. Do
mleczka kokosowego dodajemy
cukier puder oraz nasiona
laski wanilii. Mieszamy dokładnie i powoli dodajemy
serek mascarpone oraz wrzucamy
wiórki kokosowe. Tak przygotowany krem przekładamy na
biszkopt. Dekorujemy startą na tarce
białą czekoladą.SMACZNEGO!