Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
skrzydełka kurczaka 1 kilogramówlistki
tymianku według uznania
olej 0,3 szklanek
sok ananasowy 0,5 szklanek
sól według uznania
dżem ananasowy 0,5 szklanek
sos sojowy 0,5 szklanek
sok ananasowy 0,25 szklanek
musztarda 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczonym skrzydełkom odciąć końce. Każde podzielić na dwie części.Marynata: wymieszać
olej w pół szklanki
soku ananasowego oraz łyżeczka
soli.Do marynaty włożyć skrzydełka i odstawić na 3 godziny do lodówki.Glazura:
dżem wymieszać z
sokiem ananasowym,
sosem sojowym oraz łyżeczka ostrej
musztardy.Wyjęte z marynaty skrzydełka grillować, obracając i smarując glazurą ok. 30 minut. Przed podaniem udekorować
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: