Wykonanie
Mój wczorajszy obiad piekarnikowy, nie wymagający dużego nakładu pracy, a przy tym smaczny. Pomysł zaczerpnięty od Pani Natalii, choć ja trochę pozmieniałem :)

Składniki :- udka,-
ziemniaki.Marynata:- 3 łyżeczki czubrycy czerwonej,- 1 łyżeczka
ziół prowansalskich,- 1 łyżeczka
tymianku,- 1 łyżka
musztardy,- 3 łyżki
soku z cytryny,- 3 łyżki
oleju,-
sól.Składniki marynaty wymieszać, dokładnie obtoczyć w niej udka i odstawić na parę godzin do lodówki. Ja odstawiłem na całą noc.
Ziemniaki obrać i pokroić na łódeczki, posypać
solą i
pieprzem. Całość ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec do miękkości i zrumienienia
kurczaka, około godziny w nagrzanym piekarniku.