ßßß
Składniki na biszkopt:8 jajek średniej wielkości2 szklanki mąki tortowej1 i 1/2 szklanki cukru drobnoziarnistego2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki kakaozielony barwnik spożywczyaromat migdałowy do nasączenia4 małe bananypaczka płatków migdałówSkładniki na krem budyniowy:1 duży budyń waniliowy500 ml mleka200 g margarynyniebieski barwnik spożywczyPrzygotowanie biszkoptu:Jajka z cukrem dokładnie ubijamy, przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wszystko miksujemy przez 5 minut do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy. Przygotowujemy tortownicę nasmarowaną masłem i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do tak przygotowanej tortownicy przelewamy ciasto i wkładamy do piekarnika, pieczemy przez 45 minut. Gdy nasz biszkopt jest już gotowy i nie jest już gorący pora go dokładnie nasączyć. Gdy już nasączymy biszkopty odkładamy je w celu lekkiego 'napęcznienia'.Przygotowanie kremu:Budyń ugotować i pozostawić do ostygnięcia, gdy już ostygnie dodajemy do niego margarynę i barwnik i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy.




Petite Princesse