Wykonanie
Przepadamy za domowymi fast food'ami...Za Ukochanym chodził od jakiegoś czasu hamburger...Teraz leży szczęśliwy i najedzony...Składniki: (ok. 9 burgerów)- 1 kg
mięsa mielonego wieprzowo -wołowego- 3 łyżki
ketchupu- 1 i 1/2 łyżeczki
musztardy- 2
żółtka- 1 średnia
cebula-
sól,
pieprzDodatki:-
bułki kajzerki (bo smaczniejsze i tańsze, niż typowe
bułki do burgerów)-
ogórek korniszon-
ogórek świeży-
pomidor- starty
żółty ser-
cebula-
sałata-
ketchup-
sos czosnkowy (domowy)- sos "jak z McDonald's" - domowej roboty- przepis będzie jutro :DWykonanie:
Cebulę obrać i posiekać w drobniutką kostkę. Do miski przełożyć
mięso, dodać
żółtka,
cebulę,
ketchup i
musztardę. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Odstawić na 20 minut, aby smaki się ze sobą połączyły.Uformować burgery, takiej wielkości i grubości, jaką się lubi. (u mnie ok. 1 cm.). Upiec na grillu (u mnie ok. 4-5minut)
Bułkę przekroić na pół. Dolną część polać
ketchupem, posypać
serem i ułożyć burger. Ponownie posypać
serem, dołożyć warzywa i pozostałe sosy. Wszystko nakryć drugą połówką
bułki.Gotowe. Smacznego.