ßßß
SKŁADNIKINa ciasto:2 jajka;1 szklanka mleka;0,5 szklanki cukru;2 szklanki mąki pszennej;1 łyżeczka proszku do pieczenia;2 łyżki dżemu;1 łyżeczka sosy;1 łyżeczka proszku do pieczenia;2 łyżki kakao;¾ szklanki oleju.Na masę serową:50 dag sera białego zmielonego trzykrotnie;3 jajka;0,5 szklanki cukru;1 łyżka mąki ziemniaczanej;1 budyń waniliowy;1 łyżeczka cukru wanilinowego;ja dodałam jeszcze 15 dag serka homogenizowanego.WYKONANIEJajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mleko i dżem. Później dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem, sodą i kakao. Na końcu dolewamy olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę 25x22cm. Teraz pora na masę serową.Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy sery, budyń, mąkę ziemniaczaną. Mieszamy wszystko dokładnie. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy serowej, mieszając delikatnie łyżką. I teraz albo kładziemy łyżką kupki sera, albo tak, jak ja wylewamy równą powierzchnie. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto polewamy polewą czekoladową.