ßßß
SKŁADNIKI250 gram masła;1 jajko;1 kg jabłek (dałam ze słoiczka);3 łyżki cukru brązowego (w oryginale nie było);1 łyżeczka proszku do pieczenia (dodałam od siebie);2 banany (pominęłam);10 dag rodzynek (pominęłam);płatki migdałów.Na kruszonkę:2 łyżki miodu;łyżka oleju;szklanka płatków owsianych górskich młyny Stoisław*.WYKONANIEZ mąki, masła, cukru, proszku i jajka zagniatamy ciasto. Wkładamy je na godzinę do lodówki. W tym czasie możemy przygotować owoce, które obieramy i ścieramy na grubej tarce, mieszamy z rodzynkami. Ja użyłam jabłek ze słoiczka, dzięki temu problem ich ścierania miałam z głowy.Ciastem wykładamy blachę o wymiarach 33x23 cm. Owoce układamy na cieście i posypujemy migdałami. Płatki, miód i olej mieszamy ze sobą, po czym posypujemy owoce. Pieczemy około 30 minut, w temperaturze 200 stopni.