ßßß
SKŁADNIKIdrobny makaron (ja wybrałam makaron Jastrzębski * drobne muszelki);4 ogórki konserwowe;papryka czerwona i żółta;ząbek czosnku;cebula czerwona;groszek konserwowy;szczypiorek;0, 25 dag szynki białej;majonez;sól i pieprz;WYKONANIEMakaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odsączamy na sitku, studzimy. Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Tak postępujemy również z cebulką. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szynkę roimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Wszystko wsypujemy do miski dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy.* Makarony Jastrzębskie produkowane są z mąki durum z dodatkiem mąki zwyczajnej i świeżych jaj. Posiadają certyfikaty najwyższej jakości. W Jogodexie produkują wiele kształtów makaronów. Po ugotowaniu makarony te zachowują swój pierwotny kształt, nie sklejają się. W sałatce sprawdził się znakomicie. Polecam!