Wykonanie
Ciasto jest proste, szybkie i zawsze smakuje wybornie. Można je robić z różnymi
owocami np. z
rabarbarem,
wiśniami,
jabłkami czy
śliwkami.

SKŁADNIKI3
żółtka;2
jaja całe;1 szkl.
cukru pudru albo zwykłego;3 szkl.
mąki (ja użyłam dwóch szklanek zwykłej
mąki i szklankę
mąki pełnoziarnistej);1 paczka
margaryny;
owoce;
orzechy,
migdały;KRUSZONKA0,5 kostki
margaryny;0,5 szkl.
cukru;1,5 szkl.
mąki;
cukier wanilinowy;Zagniatamy wszystko razem.WYKONANIEWszystkie składniki szybko zagniatamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy dokładnie wykładamy
ciastem. Na ciasto układamy
owoce,
jabłka mogą być przesmażone, albo tak jak u mnie świeże pokrojone w cząstki.
Owoce posypujemy
orzechami, albo
migdałami. Na wierzchu znajduje się kruszonka. Pieczemy około 1 godz.