ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 1,5 kilogramówchrzan 100 gramówocet winny według uznaniakminek 10 gramówcukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane buraczki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec, aż będą miękkie. Upieczone obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starty świeży chrzan wymieszać z octem i dodać do buraczków, wymieszać z kminkiem. Doprawić do smaku sola oraz cukrem, wlać pół szklanki przegotowanej, ostudzonej wody. Tak przygotowana ćwikłę przełożyć do słoików, mocno ubić, aby cały sok znalazł się na wierzchu i buraki były pokryte płynem, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce lub piwnicy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPrzetwory weg.WielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: