Wykonanie



Kuchnia kaszmirska.
Ziemniaki smażone, a następnie gotowane na małym ogniu. Do tego
pomidory i
twaróg. Bardzo ważna jest tutaj również gama przypraw, które wzajemnie się uzupełniają tworząc na prawdę pyszne danie.Danie świetnie nadaje się dla bezglutenowców .Gotowane w wirtualnej kuchni zBartoldzikiem i
Maggie
4 małe
ziemniaki2 łyżki
oliwy z oliwek < ghee w oryginale >1/2
pomidorów z puszki1/2 szklanki
wody100g
twarogu1
cebulamieszanka przypraw chilli, kardamonu, cynamonu, garam masal, soli, pieprzu, imbiru>Ziemniaki obrać i nakłuć widelcem. Rozgrzać oliwę. Ziemniaki obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni.Na tej samej patelni zrumienić cebulkę. Dodać pomidory, wodę i przyprawy. Gotować 2 minuty.Dodać ziemniaki, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 20min.Dodać tawróg i dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilę potrzymać na palniku.Smacznego