Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
budyń czekoladowy 8 sztuk
rozmaryn według uznania
cytryna 1 sztuk
sorbet cytrynowy 1 sztuk
ocet biały 1 szklanek
ocet słodowy 1 szklanek
cukier puder 0.5 szklanekWykonanie:
Buraki wrzucić do dużego garnka wypełnionego wrzącą
wodą i gotować 20 minut, aż będą miękkie. Odcedzić i zostawić do wystygnięcia, po czym obrać z łupiny.Pokroić
buraki w plasterki i ułożyć warstawmi w dużym słoju, umytym i wygrzanym w wysokiej temepraturze (najlepiej w piekarniku), przekładając gałązkami z
rozmarynu i cienkimi plasterkami z
cytryny i skórką z
pomarańczy. Pozostawić 2 cm wolnego miejsca od krawędzi słoika. Wymieszać w garnku
ocet biały ze słodowym oraz z szklanką
cukru pudru. Podgrzać miksturę na małym ogniu tak by
cukier rozpuścił się a następnie doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Odstawić do wystygnięcia po czym zalać
buraki w słoiku.
Słój następnie zakręcić i przechowywać w chłodnym oraz zaciemnionym miejscu.Uwagi:
Rozmaryn w gałązce
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: