ßßß Cookit - przepis na SORBET TRUSKAWKOWY

SORBET TRUSKAWKOWY

nazwa

Wykonanie

9 lipca 2013
SORBET TRUSKAWKOWY
Składniki:
250 g truskawek
2 łyżki cukru pudru
sok z 1/2 cytryny
Truskawki miksujemy na jednolity, gładki mus. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny. Mieszamy całość energicznie.
Przelewamy mus do pojemniczków na lody, kubeczków po serkach/jogurtach lub silikonowych foremek na muffinki. Wstawiamy lody na kilka godzin do zamrażarki. By wyciągnąć je z kubeczka, wkładamy foremki na chwilkę pod ciepłą wodę.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/07/sorbet-truskawkowy.html