Wykonanie

Jeszcze tylko ten weekend i poniedziałek... i wolne! Tak w końcu! Ale jakie tam wolne, skoro od wtorku zaczynam praktykii w szpitalu? Ale jednak mam wolne od nauki! Chyba, że zawale egzamin z chemii i
będę musiała się szykować do poprawki! ;( Oby nie!!!Ostatnio zostało trochę
wina i wykorzystałam je do obiadu! Okazało się na prawdę pyszne!!
Wino daje delikatny aromat. Zdecydowanie polecam dla smakoszy tego trunku, ale też dla chcących urozmaicić swoje obiady... Myślę, że zasmakuje wszystkim... A
wina też dużo tam nie ma, więc wszyscy mogą się smakować tym...

50g
makaronu1 mała
pierś z kurczaka1
pomidor2 łyżki
soczewicy zielonej50ml
wina półsłodkiego1/2
cebuli5cm
poraprzyprawy1 łyżeczka
oliwyMakaron gotujemy al dente.
Soczewicę zalewamy wrzątkiem i przykrywamy, odkładamy na 20min. Na
oliwie zrumieniamy
cebulkę i dodajemy bardzo drobną pokrojoną
pierś z kurczaka.
Pomidora parzymy i obieramy ze skórki i kroimy. Kiedy
mięso zmięknie dodajemy
pomidora. Dodajemy
soczewicę. Podlewamy
winem. Na koniec kroimy bardzo cieńko
pora i chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku. Posypujemy
bazylią i
oregano.Smacznego
