Danie obiadowe na słodko.Tak proste że zrobiła go dzisiaj moja 10-letnia córka, z lekką moją pomoc ą.Składniki:12 rurek cannellonipół kilograma sera białego (500 g) w wiaderku1 jajko2 czubate łyżki mąki pszennej1 łyżeczka cukru waniliowego2 czubate łyżki cukrupianka: 2 jajkaszklanka śmietany 18 %1/4 szklanki mleka2 łyżki cukruSer miksujemy z jajkiem, mąką, cukrami.Nasze rurki napełniamy serem, układamy w naczyniu żaroodpornym.Śmietanę, jajka, mleko i cukier miksujemy na puszystą piankę, którą wylewamy na nasze rurki.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut, odkrywamy folię i pieczemy do momentu jak nasza pianka zrobi się sztywna.Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę I SMACZNEGO :)