ßßß
Składniki:3 jajka1/2 szkl. cukru1 szkl. mąki pszennej3 łyżeczki cukru waniliowego3 "paski" czekoladyPrzygotowanie:Wszystkie składniki miksujemy ze sobą w podanej kolejności. Jajka ubijamy z cukrem, następnie wsypujemy mąkę i cukier waniliowy. Do połowy, tak powstałego gęstego kremu dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej bądź mikrofalówce. Nie rozpuszczam czekolady "do końca", gdyż chcę aby zostały w niej małe czekoladowe grudki, które później rozpuszczają się w ustach.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy niewielkie ilości ciasta, zachowując odstępy. Nie trzeba zbyt dokładnie nakładać ciasta, gdyż ładnie się rozejdzie podczas pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy ok. 14 min aż biszkopty się zarumienią. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy na kratce.Smacznego