Wykonanie
Składniki:4 plastry
karkówki bez kości2 łyżki
musztardy3
cebule2
jabłkasól,
pieprz do smaku
Karkówkę posmarować
musztardą, obsypać
pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.Po godzinie, smażyć nasze
mięsko na 2 łyżkach
smalcu, dodać pokrojoną w piórka
cebulę, dusić 10 minut, podlewając odrobinę
wody.
Potem dodać pokrojone w kostkę
jabłka, dusić aż
mięsko będzie miękkie. Wyłożyć
mięsko w ciepłe miejsce. Doprawić
solą sos, jak za rzadki to odparować,
potem zmiksować na gładką masę
Podawać z babeczkami ziemniaczanymi( poprzedni mój post), oraz surówką.Składniki:pół główki
kapusty pekińskiej1
jabłko1
marchewćwiartka
paprykisos sałatkowy paprykowo-ziołowyKapustę posiekać, dodać
marchewkę i
jabłko starte na tarce oraz pokrojoną w drobną kostkę
paprykę.Polać
sosem sałatkowym wymieszanym w 3 łyżkach
wody i 3 łyżkach
oleju.