Tak to się już dzieje, gdy człowiek wkłada w swe poczynania za dużo serca, oraz zbyt cieszy się otrzymanymi rezultatami. Granole już kończyłam, z zadowoleniem, że o to kolejna pyszna i jakże prosta rzecz wychodzi spod mojej ręki, gdy zaatakowała mnie wanilia w słoiczku i zbiła słoik :(Granola od razu trafiła do kosza, gdyż spomiędzy płatków owsianych i pestek słonecznika wyłaniały się małe igiełki szkła, jednak zamieszczam zdjęcia jako dowód, iż takowa przekąska śniadaniowa zaistniała w mojej kuchniI oczywiście przepis:250g muesli -płatki owsianepłatki kukurydzianepestki słonecznikachipsbananowyorzech arachidowyrodzynkisuszone jabłkaszuszone śliwkiżurawinamigdały3 łyżki miodu1 łyżka brązowego cukru muscavadoW dużej misce wymieszaj muesli z miodem i cukrem muscavado. Masę rozłóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170st. na ok 30 min. W połowie pieczenia wyjmij granolę i przemieszaj. Po ostudzeniu włóż do szczelnego słoika.*Jeżeli chcecie otrzymać granolę czekoladowądajcie łyżkę kakao i dodatkowo 1 łyżkę więcej miodu.Bajecznie proste i bajecznie pyszne - jako śniadanie czy przekąskę.SMACZNEGO!