Wykonanie
Rybę pod kołderką ze
szpinaku można przygotować z
łososia,
morszczuka lub
dorsza.SKŁADNIKI:1/2 - 1 kg
filetów z ryby1/2 opakowania
szpinaku mrożonego ( w liściach)1/2 opakowania
śmietany 18%20 dag startego
żółtego sera1-2 ząbki
czosnkusól,
pieprzsok z cytrynyolej do smażeniaFilety umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, obsmażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Czosnek posiekać, zeszklić na
oleju, na którym smażyła się
ryba, dodać
szpinak, gdy się rozmrozi posolić, dodać
śmietanę.
Szpinak wyłożyć na
rybę. Posypać
serem i wstawić na 10-15 minut do piekarnkia w temperaturze 175 stopni C. Można też wstawić do mikrofalówki, aby się
ser rozpuścił. Podawać z
makaronem lub
ryżem.