ßßß
Składniki:- 0,5 litra przecieru pomidorowego- mała cebula- 1 ząbek czosnku- 1 płaska łyżeczka cukru- 1 płaska łyżeczka soli- szczypta pieprzu- 2 łyżeczki oregano- 1 1/2 łyżeczki bazylii- 1 płaska łyżeczka majeranku- 1 płaska łyżeczka tymianku- 1 płaska łyżeczka rozmarynu- 1 łyżka oleju do smażeniaSposób przygotowania:Wlewamy przecier pomidorowy do garnka i stawiamy na małym palniku.Dosypujemy wszystkie przyprawy i wyciśnięty czosnek.Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni. Po zeszkleniu dodajemy do sosu i całość mieszamy.Sos według oryginalnego przepisu powinien gotować się 2-3 godzin. Ja gotowałem około 45 minut i uważam, że wyszedł przepyszny.Z tej ilości składników otrzymamy sos na 2 duże pizze.