ßßß
Nie wiem jak Was, ale mnie ostatnio wzięło na zdrowsze odżywianie. Moja kuchnia jakby przeszła transformację ze stricte mięsnej w warzywną. Zbieram za to pochwały u naszej nadwornej pani dietetyk, a wczoraj przygotowałem ultra - witaminową kolację. Muszę przyznać, że dawno nie jadłem tak dobrej sałatki, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami przepisem.Potrzebujemy:- pół główki kapusty pekińskiej- cały szczypiorek- 3 marchewki- 2 pomidory- puszkę kukurydzy- 1 świeży, cały ogórek- pół papryki- pół jogurtu greckiego- mały majonez (najmniejszy jaki znalazłem na półce miał koło 200 g) - osoby na diecie mogą go zastąpić jogurtem naturalnym, ale nie polecam.- łyżka cukru- sól, pieprz, papryka- natka pietruszkiPrzygotowanie sałatki do skomplikowanych nie należy. Wszystkie składniki kroimy w miarę możliwości na najmniejsze kawałki i wrzucamy do jakiejś większej miski. Tam wszystko ze sobą mieszamy, dodajemy majonez i przyprawy i możemy cieszyć się smakiem świetnej, warzywnej sałatki. Tylko radzę ją zjeść od razu, bo następnego dnia kompozycja warzyw nie odda już tego samego smaku.Polecam,R.