Wykonanie
18:23 Jedz Taniej 5 Comments
Nie wiem jak Was, ale mnie ostatnio wzięło na zdrowsze odżywianie. Moja kuchnia jakby przeszła transformację ze stricte
mięsnej w warzywną. Zbieram za to pochwały u naszej nadwornej pani dietetyk, a wczoraj przygotowałem ultra - witaminową kolację. Muszę przyznać, że dawno nie jadłem tak dobrej sałatki, dlatego postanowiłem podzielić się z
Wami przepisem.Potrzebujemy:- pół główki
kapusty pekińskiej- cały
szczypiorek- 3
marchewki- 2
pomidory- puszkę
kukurydzy- 1 świeży, cały
ogórek- pół
papryki- pół
jogurtu greckiego- mały
majonez (najmniejszy jaki znalazłem na półce miał koło 200 g) - osoby na diecie mogą go zastąpić
jogurtem naturalnym, ale nie polecam.- łyżka
cukru-
sól,
pieprz,
papryka-
natka pietruszkiPrzygotowanie sałatki do skomplikowanych nie należy. Wszystkie składniki kroimy w miarę możliwości na najmniejsze kawałki i wrzucamy do jakiejś większej miski. Tam wszystko ze sobą mieszamy, dodajemy
majonez i
przyprawy i możemy cieszyć się smakiem świetnej, warzywnej sałatki. Tylko radzę ją zjeść od razu, bo następnego dnia kompozycja warzyw nie odda już tego samego smaku.Polecam,R.