Wykonanie
Z niektórymi majówkowymi
planami trochę nam nie wyszło- miały być pikniki, spacery, rolki, wycieczki... Pogoda zdecydowała się postawić na swoim i w efekcie zamiast tego wszystkiego opatuliłam się w koc, wróciłam do cieplutkich skarpetek i nadrabiałam wszystkie serialowe/ książkowe zaległości. Jedynie dzięki kaloszom udało mi się w jakimś stopniu opanować sytuację i wyjść na przechadzkę.Ale dzisiaj jest już lepiej.Wiosna mnie inspiruje, dlatego w tym roku też postanowiłam podjąć pewne wyzwanie. Rok temu, mniej więcej miesiąc przed maturą, zdecydowałam się zająć się swoim ciałem- zmieniłam pielęgnację na bardziej naturalną, a dietę na zdrowszą.
Plan, który nazwałam przedmaturalnym nie skończył się jednak wraz z ostatnim egzaminem, ale stał się częścią mojej codzienności i teraz nie wyobrażam sobie powrotu do wcześniejszych przyzwyczajeń. Najważniejsze jest jednak to, że stałam się przede wszystkim szczęśliwsza, pewniejsza siebie i bardziej świadoma tego, co dzieje się dookoła mnie. Zdałam sobie też sprawę z tego, że moje samopoczucie zależy głównie ode mnie samej. Teraz zaczynam pracować nad swoim duchem - mam zamiar częściej wychodzić ze swojej strefy komfortu, być bardziej aktywna i pokonać swojego wewnętrznego lenia.Ktoś do mnie dołączy? :-)Na podstawie przepisu od
Magdy - nie pamiętamy skąd pochodzi oryginalny przepis, więc jeśli wiesz- daj znać!★ Babeczki owsiane ★Składniki:/na około 12 babeczek/100g
mąki pełnoziarnistej100g
otrębów50g
płatków owsianych40g
cukru1 łyżka
cynamonu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jabłko- obrane i starte2
banany- obrane i drobno pokrojone1
jajko20ml
oleju40ml
mleka40ml
jogurtu naturalnegoSuche i mokre składniki połączyć osobno, a
potem wymieszać wszystko razem. Jeśli masa będzie za sucha można dolać trochę więcej
mleka, albo dodać więcej
owoców.Ciasto przełożyć do foremek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 40 minut.