Wykonanie
« Powrót  
Biały sosDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
mleko 1/2 szklanekkostka bulionowa drobiowo-wołowa 1 kostek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowychWykonanie:
Masło topimy w garnku, dodajemy
mąkę i mieszamy tak aby wyszła gładka konsystencja, następnie wlewamy pół kubka
bulionu i pół kubka
mleka i mieszamy ponownie do otrzymania gładkiej masy. Doprawiamy pierzem i posypujemy
pietruszkąAutor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: smerfetka111Data: 2010-05-20Pychotka mmmmAutor: DziękujeData: 2010-03-18super przepis a jaki smaczny mmmmAutor: ankatoki1980Data: 2009-10-22dziękuję :)Autor: martunia0704Data: 2009-04-23Super przepis!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: