Pyszna babka cytrynowa- najlepsza z kubkiem ciepłego mleka. Gwarantuję, że po zjedzeniu poczujecie się jak w siódmym niebie ;--) Niestety w tej babce czasem lubi pojawiać się zakalec... ale mam nadzieję, że to was nie zniechęci do jej przygotowania, bo naprawdę warto! To mój smak z dzieciństwa :--)★ Babka cytrynowa ★Składniki:1,5 szkl. cukru5 jajek- białka i żółtka osobno1 kostka masła/ margarynypół szklanki mleka2,5 szkl. mąki2,5 łyżeczki proszku do pieczeniasok i skórka z 1,5 cytryn y+ skórka pomarańczowa lub rodzynki jeśli lubicieCukier, żółtka i masło zmiksować na gładką masę. Dodać do nich skórkę i sok z cytryny. Następnie mąkę, proszek do pieczenia i mleko oraz ponownie zmiksować. Osobno ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 °C.