Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 450 gramów
ser pleśniowy gorgonzola 100 gramów
pomidory suszone 50 gramów
kapary 1 łyżek stołowychfileciki
anchois 4 sztukorzeszki
pini 2 łyżek stołowych
sos sałatkowy włoski 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
brokuły podzielić na różyczki, ugotować na parze lub zblanszować w osolonym wrzątku. Przelać na cedzaku zimną
wodą. Osączyć.
Ser rozkruszyć lub pokroić na małe kostki.
pomidory pokroić w plasterki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.
Sos sałatkowy wymieszać z
wodą i
olejem wg przepisu na opakowaniu. Do salaterki przełożyć
brokuły,
ser,
pomidory i fileciki
anchois. Polać sosem, posypać
kaparami i uprażonymi orzeszkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-18Apetyczne zdjęcie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: