ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 450 gramówser pleśniowy gorgonzola 100 gramówpomidory suszone 50 gramówkapary 1 łyżek stołowychfileciki anchois 4 sztukorzeszki pini 2 łyżek stołowychsos sałatkowy włoski 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte brokuły podzielić na różyczki, ugotować na parze lub zblanszować w osolonym wrzątku. Przelać na cedzaku zimną wodą. Osączyć.Ser rozkruszyć lub pokroić na małe kostki. pomidory pokroić w plasterki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Do salaterki przełożyć brokuły, ser, pomidory i fileciki anchois. Polać sosem, posypać kaparami i uprażonymi orzeszkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-18Apetyczne zdjęcie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: