Wykonanie
Zrobiłam
anyżowo -
cynamonowe babeczki z
bananami, które w smaku przypominają kanaryjskie
bananowe ciasteczka. Bardzo smaczny deser, który koniecznie trzeba zjeść na ciepło, polane
miodem. Inspiracja

Składniki(15 mini babeczek)1 szklanka
mąki pełnoziarnistej1/2 szklanki
mleka25 g
masła2
jaja5 łyżek
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2
banany2 łyżki
anyżku1 łyżka
cynamonuOtarta
skórka z cytrynyszczypta
solimargaryna i
bułka tarta do foremek
Miód do polania babeczekWykonanie
Białka oddzieliłam od
żółtek i ubiłam ze szczyptą
soli. Następnie do
białek dodałam
żółtka,
cukier, cały czas mieszając całość na wolnych obrotach miksera. Następnie, wrzuciłam rozgniecione
banany, wsypałam
cynamon,
anyżek, wlałam
mleko i stopniowo dosypywałam
mąkę,
proszek do pieczenia i
skórkę z cytryny. gotową masę przelałam do wysmarowanych
margaryną i posypanych
bułką tartą foremek. Babeczki piekłam w 150 st. 20 minut.





Opracowała Edyta