Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak świeży lub mrożony 250 gramów
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 łyżek deserowych
olej 60 mililitrów
jogurt naturalny 250 mililitrów
feta pokrojona w kostkę 250 gramówWykonanie:
Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (5 minut). Odcisnąć i posiekać. Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą. Mikserem ubić
jajka z
olejem i
jogurtem. Stopniowo dodawać suche składniki. Dodać
szpinak i
fetę, wymieszać łyżką. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: alfredaData: 2011-02-23A jak przepraszam dać dwie łyżki deserowe jajek?Autor: monpol6Data: 2009-04-07Polecam, wartoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: