ßßß Cookit - przepis na Babeczki z fetą i szpinakiem

Babeczki z fetą i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 11
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak świeży lub mrożony 250 gramów
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 łyżek deserowych
olej 60 mililitrów
jogurt naturalny 250 mililitrów
feta pokrojona w kostkę 250 gramów
Wykonanie:
Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (5 minut). Odcisnąć i posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z olejem i jogurtem. Stopniowo dodawać suche składniki. Dodać szpinak i fetę, wymieszać łyżką. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: alfreda
Data: 2011-02-23
A jak przepraszam dać dwie łyżki deserowe jajek?
Autor: monpol6
Data: 2009-04-07
Polecam, warto
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6116/Babeczki-z-feta-i-szpinakiem