ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak świeży lub mrożony 250 gramówmąka 350 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 2 łyżek deserowycholej 60 mililitrówjogurt naturalny 250 mililitrówfeta pokrojona w kostkę 250 gramówWykonanie:Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (5 minut). Odcisnąć i posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z olejem i jogurtem. Stopniowo dodawać suche składniki. Dodać szpinak i fetę, wymieszać łyżką. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: alfredaData: 2011-02-23A jak przepraszam dać dwie łyżki deserowe jajek?Autor: monpol6Data: 2009-04-07Polecam, wartoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: