SKŁADNIKI:4 JAJKA1/2 SZKLANKI MLEKA1 DUŻE JABŁKO1 ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIA4 ŁYŻKI MASŁA1 ŁYŻECZKA SOLISZKLANKA MĄKISZKLANKA CUKRUDODATKI:CUKIER PUDERCYNAMON " KAMIS "PRZYPRAWA DO CIASTECZEK KORZENNYCH " KAMIS "MIGDAŁY W PŁATKACHŚWIEŻA MIĘTAWYKONANIE:ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 200 STOPNI.W MIĘDZY CZASIE OBIERAMY JABŁKO I KROIMY W PLASTERKI.NA ŻELAZNEJ PATELNI ( TAKIEJ ŻEBYŚMY MOGLI WSADZIĆ JĄ DO PIEKARNIKA) LUB OKRĄGŁEJ FORMIE ROZPUSZCZAMY 4 ŁYŻKI MASŁA.W MISCE MIESZAMY MIKSEREM RESZTĘ SKŁADNIKÓW NA GŁADKĄ MASĘ. MOŻEMY DODAĆ CYNAMON I PRZYPRAWĘ DO CIASTECZEK KORZENNYCH LUB ZOSTAWIĆ JĄ DO POSYPANIA.NA FORMIE GDZIE MAMY ROZPUSZCZONE MASŁO UKŁADAMY PLASTERKI JABŁKA I WYLEWAMY NASZE CIASTO.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 15 - 20 MINUTPO UPIECZENIU POSYPUJEMY MIGDAŁAMI, ŚWIEŻĄ MIĘTĄ I CUKREM PUDREM.