Wykonanie
Na prośbę Firmy DIAMANT, aby użyć ich produktów w przygotowaniu naleśników stworzyłem przepis na Śnieżne Naleśniki z lukrem.Do przepisu wykorzystałem dwa produkty tej firmy -
Cukier Trzcinowy Dark Muscovado i
Cukier Trzcinowy Puder.Prosto, Słodko i Smacznie !!!SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 30 MAŁYCH PLACUSZKÓW2
JAJKASZKLANKA
MLEKASZKLANKA
CUKRU TRZCINOWEGO "DARK MUSCOVADO" OD FIRMY DIAMANTSZKLANKA
MĄKI1 ŁYŻECZKA
SODY OCZYSZCZONEJ1 ŁYŻKA
PROSZKU DO PIECZENIAOLEJ DO SMAŻENIA
LUKIER:1 SZKLANKA
CUKRU PUDRU TRZCINOWEGO OD FIRMY DIAMANT1/4 GORĄCEJ
WODYDODATKI:ŚWIEŻE
TRUSKAWKI ( OKOŁO 0,5 KG )
CUKIER TRZCINOWY PUDER DO POSYPANIAWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO DOKŁADNIE ZE
SOBĄ MIESZAMY DO MOMENTU, AŻ
CUKIER SIĘ ROZPUŚCI I POŁĄCZY W JEDNĄ CAŁOŚĆ Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW.CIASTO ODKŁADAMY NA 15 MINUT DO LODÓWKI. W TYM CZASIE MYJEMY I OSUSZAMY
TRUSKAWKI I KROIMY JE NA PÓŁ.ZACZYNAMY SMAŻYĆ NASZE NALEŚNIKI. NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI PRZESMAROWANEJ
OLEJEM WYLEWAMY OKOŁO 1 DUŻEJ ŁYŻKI CIASTA I SMAŻYMY Z OBU STRON. USMAŻONE NALEŚNIKI ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA.
LUKIER: SZYBKO I PROSTO. W MAŁEJ MISCE Z GORĄCĄ
WODĄ ROZPUSZCZAMY
CUKIER PUDER, AŻ POWSTANIE JEDNOLITA KONSYSTENCJA.UKŁADAMY NALEŚNIKI JEDEN NA DRUGIM POLEWAMY LUKREM I DEKORUJEMY
TRUSKAWKĄ. WSTAWIAMY W CHŁODNE MIEJSCE NA 10 MINUT (
LUKIER MUSI ZASTYGNĄĆ ).NA KONIEC POSYPUJEMY
CUKREM PUDREM.