ßßß
Cookit - przepis na NALEŚNIKI Z PIECZONYM BURAKIEM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
NALEŚNIKI Z PIECZONYM BURAKIEM
Składniki
Burak
Mąka pszenna
Pieprz
Kolendra
Pietruszka
Soda oczyszczona
Oliwa z oliwek
Sól morska
Mięta
Sól
Kiełki
Rzodkiewka
Ocet balsamiczny
Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 10 NALEŚNIKÓW1 SZKLANKA
MLEKA
2
JAJKA
1 ŁYŻKA
PROSZKU DO PIECZENIA
SZCZYPTA
SODY
SZCZYPTA
SOLI
1/3 SZKLANKI SOKU Z
BURAKA
CZERWONEGO1 SZKLANKA
MĄKI PSZENNEJ
ŁYŻKA
OLIWY
DODATKI:1
PIETRUSZKA
( KORZEŃ )1 - 2
BURAKI
CZERWONE
KIEŁKI
RZODKIEWKI
SÓL MORSKA
OCET BALSAMICZNY
" KAMIS "
PIEPRZ
MŁOTKOWANY Z
KOLENDRĄ
" KAMIS "ŚWIEŻA
KOLENDRA
LUB
PIETRUSZKA
ŚMIETANA
WYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE MIESZAMY ZE
SOBĄ
NA GŁADKĄ MASĘ I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 10 - 15 MINUT.
PIETRUSZKĘ
I
BURAKI
OBIERAMY I KROIMY W PLASTERKI. UKŁADAMY NA PAPIERZE DO PIECZENIA, SKRAPIAMY
OLIWĄ
, DOPRAWIAMY
SOLĄ MORSKĄ
I
PIEPRZEM
MŁOTKOWANYM Z DODATKIEM
KOLENDRY
I WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA ( OKOŁO 180 STOPNI ) NA 15 - 20 MINUT.JAK JUŻ BĘDZIEMY
MIELI
WYCIĄGAĆ
BURACZKI
I
PIETRUSZKĘ
( TAK NA 5 MINUT PRZED ) WYCIĄGAMY CIASTO Z LODÓWKI I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.NA TALERZ UKŁADAMY NALEŚNIKI,
BURACZKI
I
PIETRUSZKĘ
DOPRAWIAMY
PIEPRZEM
I
SOLĄ
.POSYPUJEMY
KIEŁKAMI
RZODKIEWKI
, ŚWIEŻĄ
KOLENDRĄ
I SKRAPIAMY
OCTEM BALSAMICZNYM
.JAKO SOS WYKORZYSTUJEMY
ŚMIETANĘ
, KTÓRA IDEALNIE PASUJE DO
BURACZKÓW
.
Źródło:
http://pimpmypancakes.blogspot.com/2013/12/nalesniki-z-pieczonym-burakiem.html
Przepisy powiązane
burak pieczony z ricottą i miętą
burak pieczony z ricottą i miętą
burak pieczony z ricottą i miętą
burak pieczony z ricottą i miętą
burak pieczony z ricottą i miętą
Składniki powiązane (0)