Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czego
boczek chudy pokrojony w kostkę 250 gramów
cebula posiekana (mała)1 sztuk
orzeszki laskowe posiekane 50 gramów
mąka 225 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
masło stopione 90 gramów
jogurt naturalny 0,5 szklanek
mleko 0,75 szklanekWykonanie:
Boczek podsmażyć na średnim ogniu 4 minuty, aż zbrązowieje, dodać
cebulę i
orzechy laskowe, smażyć jeszcze 4 minuty, aż
cebula zmięknie.Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą. mikserem ubić
jajka z
masłem,
jogurtem i
mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki i
boczek. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 190 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27
dziwneAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: