ßßß
Cookit - przepis na Panga po cygańsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Panga po cygańsku
Składniki
Panga
Cebula
Czosnek
Oliwa z oliwek
Ketchup
Musztarda
Limonka
Sól
Pieprz
Cukier
Rozmaryn
Wykonanie
Składniki:1 kg
pangi
3
cebule
5 ząbków
czosnku
1/2 szklanki
oliwy
5 łyżek
ketchupu
1 łyżka
musztardy
węgierskiejsok z 1
limonki
sól
pieprz
cukier
kilka listków
rozmarynu
Wykonanie:
Ketchup
,
musztardę
i
oliwę
mieszam, doprawiam
solą
,
pieprzem
i
cukrem
.
Podzieloną na porcję
rybę
skrapiam
sokiem z limonki
,
solę
i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.
Cebulę
i
czosnek
obieram i siekam.
Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję
cebulą
wymieszaną z
czosnkiem
, polewam sosem z
ketchupu
,
musztardy
i
oliwy
, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję
rozmarynem
i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.
SMACZNEGO !
Źródło:
http://beautykuchnia.blogspot.com/2014/03/panga-po-cygansku.html
Przepisy powiązane
śledzie w sosie musztardowym
śledzie w sosie musztardowym
śledzie w sosie musztardowym
śledzie w sosie musztardowym
śledzie w sosie musztardowym
Składniki powiązane (0)