ßßß
Składniki:1 kg pangi3 cebule5 ząbków czosnku1/2 szklanki oliwy5 łyżek ketchupu1 łyżka musztardy węgierskiejsok z 1 limonkisólpieprzcukierkilka listków rozmarynuWykonanie:Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.
Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.Cebulę i czosnek obieram i siekam.
Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.
SMACZNEGO !