ßßß Cookit - przepis na Panga po cygańsku

Panga po cygańsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 kg pangi
3 cebule
5 ząbków czosnku
1/2 szklanki oliwy
5 łyżek ketchupu
1 łyżka musztardy węgierskiej
sok z 1 limonki
sól
pieprz
cukier
kilka listków rozmarynu
Wykonanie:
Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.
Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.
Cebulę i czosnek obieram i siekam.
Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.
SMACZNEGO !
Źródło:http://beautykuchnia.blogspot.com/2014/03/panga-po-cygansku.html