Wykonanie
Znam tę roladę jako ministerską:) Pewnie była zarezerwowana dla elity, ale moja mama otrzymała kiedyś przepis na ten frykasik i go zgubiła. Na szczęście, jakiś czas temu, kupiłam książkę kucharską , w której właśnie znalazłam ten przepis.Od oryginału różni się tym, że zamiast
pieczarek użyłam
papryki, którą
mogę jeść na okrągło. A w ogóle składniki farszu można dowolnie modyfikować wedle własnego uznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w
żółty ser. PYCHA!!!

Składniki:1/2 kg
żółtego seraFarsz:3
jajka1 puszka
groszku konserwowego3
marchewki2
ogórki kiszone1
czerwona papryka1
czerwona cebula300 gram
serka topionego1/2 kostki
masła1 łyżki
śmietany2 łyżeczki
musztardyWykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę.
Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z
ogórkami,
papryką i
cebulą.
Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.
Masło ucieram dodając po kawałku
serki topione,
śmietanę i
musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami.
Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji.

Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę.

Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.

SMACZNEGO!