ßßß
Składniki:1/2 kg żółtego seraFarsz:3 jajka1 puszka groszku konserwowego3 marchewki2 ogórki kiszone1 czerwona papryka1 czerwona cebula300 gram serka topionego1/2 kostki masła1 łyżki śmietany2 łyżeczki musztardyWykonanie:Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami.
Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji.
Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę.
Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO!