ßßß
Składniki:1/2 główki, średniej wielkości, kapusty białej1/2 dyni niezbyt dużej2-3 marchewkisok z 1/2 cytrynysólpieprzcukier2-3 łyżki śmietany lub naturalnego jogurtuWykonanie:Kapustę szatkuję, solę, mieszam i odstawiam by zmiękła, Marchew myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Z dyni wydrążam środek z nasionami , obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki i także ścieram na tarce na dużych oczkach. Warzywa mieszam razem z kapustą, doprawiam solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaję śmietanę, wymieszam dokładnie i odstawiam na jakieś półtorej godziny by smaki przemieszały się ze sobą. W tym czasie szykuję obiad a suróweczka pięknie się maceruje.SMACZNEGO!Ten post bierze udział w konkursie na Facebook'uPublikuję także na portalu Przepis na Kobietę