To danie jest świetne jako przystawka lub jako danie główne z dodatkiem sosu i ziemniaków. Wypróbujcie, warto:)Składniki:6 dużych cebul25 dag mięsa mielonego10 dag ryżu1/2 szklanki śmietany1 łyżka masła lub margarynynatka pietruszkikopereksólpieprzszczypta kurkumyWykonanie:Cebule obieram, myję w zimnej wodzie, wrzucam do lekko osolonego wrzątku i gotuję 10 minut.Wyjmuję i osączam na durszlaku. Delikatnie oddzielam poszczególne warstwy tworząc miseczki.Do mielonego mięsa dodaję umyte, osuszone i posiekane zioła. Jedną surową i także posiekaną cebulę. Ryż gotuję na sypko i mieszam z mięsem mielonym, razem podsmażam przez kilka minut na gorącym oleju. Dodaję kurkumę, sol i pieprz.Farszem napełniam cebulowe miseczki , układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam 10-15 minut w 180'C. Podaję jako przekąskę. Lub podlewam śmietaną wymieszaną z cynamonem i podaję ziemniakami z wody.SMACZNEGO!