Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion wieprzowo-wołowy 3 szklanekboczniaki 600 gramów
ziemniaki 6 sztuk
pieprz (kolorowy w ziarenkach)0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 szczypta
ser topiony 100 gramów
cytryna 5 plastryWykonanie:Pół szklanki
bulionu wlać do garnka, dodać oczyszczone pokrojone w paseczki
grzyby oraz pokrojone w kostkę
ziemniaki. Wsypać
kolorowy pieprz, dodać
ziele angielskie oraz
listek laurowy. Gotować do miękkości, stopniowo dolewając
bulion. Pod koniec gotowania wsypać
estragon oraz
pieprz biały. Odlać pół szklanki gorącego
bulionu, rozpuścić w nim
serek i wymieszać zupą. Podawać udekorowaną plasterkiem
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: