ßßß Cookit - przepis na Boczniakowa z pieczarkami

Boczniakowa z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion wieprzowo-wołowy 3 szklanek
boczniaki 600 gramów
ziemniaki 6 sztuk
pieprz (kolorowy w ziarenkach)0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 szczypta
ser topiony 100 gramów
cytryna 5 plastry
Wykonanie:
Pół szklanki bulionu wlać do garnka, dodać oczyszczone pokrojone w paseczki grzyby oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać kolorowy pieprz, dodać ziele angielskie oraz listek laurowy. Gotować do miękkości, stopniowo dolewając bulion. Pod koniec gotowania wsypać estragon oraz pieprz biały. Odlać pół szklanki gorącego bulionu, rozpuścić w nim serek i wymieszać zupą. Podawać udekorowaną plasterkiem cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11290/Boczniakowa-z-pieczarkami