Bardzo aromatyczna, smaczna,o oryginalnym smaku zupa z boczniaków z ziemniakami i serkiem topionym będzie smaczną propozycją na szybki obiad lub gorącą kolację. To prosta i szyba zupa której smak sprawia że chce się jej więcej i więcej.składniki na 3 porcje3 szklanki bulionu ( może być z kostki )30 dag boczniaków6 średnich ziemniaków100 g serka topionegośmietankowegokilka ziaren pieprzu ziarnistego3 ziarenka ziela angielskiego2 liście lauroweprzepisObrane i umyte ziemniaki kroimy w niewielką kostkę a boczniki w paski. Do garnka wrzucamy pokrojone ziemniaki i boczniaki, wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, czarny pieprz ziarnisty oraz ziele angielskie, wszystko mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków.Pod koniec gotowania odlewamy pół szklanki gorącego wywaru i rozpuszczamy w nim serek topiony a następnie wszystko wlewamy do gotującej się zupy i gotujemy jeszcze około 2 minut.