Wykonanie
Niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu zupa na każdą okazję. Świetny smak
groszku zaserwowany w nietypowy sposób.Składniki

- 40 dag mrożonego
groszku- 2 średnie
ziemniaki- 1
żółtko- ½ szklanki
mleka- 1 łyżeczka
cukru-
sól,
pieprz- 3
jajkaDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki, zalać 3 szklankami gorącej
wody, gotować ok. 15 minut. Dodać
groszek i gotować ok. 15 minut na małym ogniu ( jeżeli
groszek będzie zamrożony gotować 30 minut ). Zupę zmiksować, doprawić
solą i
pieprzem.
Żółtko rozmieszać z
mlekiem, dodać do zupy, wymieszać. Zupę przecedzić, podgrzać ( nie gotować ) Dodać
cukier, wymieszać, rozlać do
bulionó wek .
Jajka ugotować na twardo, obrać, przestudzić. Pokroić w ćwiartki i po jednym dodać do
bulionó wek.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)