Dzisiaj przepis na szybki i sycący obiad, czyli kotlety z ciecierzycy i sałatka ziemniaczana. Kotleciki robi się banalnie, jeżeli ktoś chce, to można je dodatkowo obtoczyć w bułce tartej i dodać jajko (ale wtedy już nie będą wegańskie:)składniki na kotlety (5 sztuk):2 puszki ciecierzycy3 ząbki czosnku4 łyżki stołowe mąkiprzyprawy do smaku (ja dodałam pieprz, sól i słodką paprykę)olej do smażeniaskładniki na sałatkę ziemniaczaną6 dużych ziemniaków4 ogórki kiszone3 ząbki czosnkumajonezposiekany szczypiorekpieprz i sólObieramy i gotujemy ziemniaki. Po wyjęciu z wody gnieciemy i przekładamy do miski. Ogórki kroimy w kostkę i wrzucamy do ziemniaków. Wyciskamy czosnek, dodajemy szczypiorek, kilka łyżek majonezu, pieprz i sól do smaku i dokładnie mieszamy.Wszystkie składniki na kotlety wrzucamy do jednej miski i blenderujemy na gładką masę. Następnie lepimy z niej kotlety i smażymy na małej ilości oleju. Trzymamy je na patelni aż do zarumienienia.Gotowe!