Bardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno:) Z podanych składników wychodzi ok. 20 biszkopcików - zależy od wielkości szklanki.Składniki na ciasto:140 gramów mąki pszennej50 gramów mąki ziemniaczanej2 opakowania cukru waniliowego6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczeniawystudzona mocna herbata do nasączenia biszkopcików500 gramów serkawaniliowego sernikowego (w wiaderku)200 gramów jagód (odłożyć kilka do przybrania wierzchu)3/4 szklanki cukru pudru15 gramów żelatyny2 śmietan-fixyNajpierw robimy ciasto: białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, a następnie obie mąki, proszek, cukier waniliowyCiasto na biszkopt dzielimy na dwie części ponieważ będziemy piec dwa biszkoptyNagrzewamy piecyk na 180 stopni CNa blachę wykładamy papier do pieczenia i równomiernie wylewamy jedną część. Pieczemy 15 minut. Z drugą robimy to samoZ biszkoptu wykrawamy szklanką kółeczka i nasączamy herbatą (powinno wyjść ok. 40 placuszków biszkoptowych). Można zrobić odwrotnie: przez wykrojeniem kółeczek cały biszkopt nasączyć herbatąTeraz robimy masę jagodową: rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szklanki ciepłej wody i odstawiamySer wraz z cukrem pudrem przesypujemy do malaksera - mieszamyNastępnie dodajemy jagody, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i śmietan-fixy - mieszamyNa 20 biszkopcików nakładamy masę jagodowo-serowąNastępnie przykrywamy biszkopcikami, które zostały. Na wierzch nakładamy znowu masę jagodowo-serową i ozdabiamy pozostałymi jagodamiWstawiamy do lodówki do stężenia masyZjadamySmacznego!:)