ßßß
W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na małym ogniu przez 3 minuty, pod koniec dodając pokrojony w plastry czosnek. Następnie dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez 2 minuty, mieszając co chwila.Następnie dodajemy cynamon, paprykę i małą szczyptę soli. Smażymy przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Wlewamy bulion i całość zagotowujemy. Gotujemy bez przykrycia przez 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia, wyławiamy 2 łyżki ziaren kukurydzy i zachowujemy je do dekoracji.Do zupy dodajemy serek i wszystko dokładnie miksujemy blenderem. Zupę przecedzamy przez sitko do garnka, łyżką dokładnie przecieramy resztę zupy tak aby na sicie pozostało jak najmniej łusek. Podajemy posypując wierzch wyłowioną wcześniej kukurydzą.